Varmt välkommen till Aspekta, Emil!

Varmt välkommen till Aspekta, Emil!

25 maj 2023 | Aspekta

Emil Eriksson blir ny konsult på Aspekta med fokus på Corporate Communications och Public Affairs. Vi har ställt några frågor till honom för att lära känna Emil bättre.

Hej Emil, välkommen till Aspekta! Hur känns det? 

– Tack! Det känns kul och spännande att bli konsult igen och att det blev Aspekta som jag med nyfikenhet följt genom åren. 

Vad var det som lockade med Aspekta?

–  För mig är Aspekta den starkaste regionala aktören med en bra mix av stabilt och traditionellt PR-arbete samt med ett nytänkande perspektiv, inte minst inom hållbarhetsområdet, där jag vet att många företagsledningar behöver stöd och rådgivning.

Vad har du jobbat med tidigare?

–  Jag har jobbat operativt med PR och kommunikation som konsult, i riksdagen och som presstalesperson för IKEA. Jag har också varit VD för ett studentkonsultbolag och suttit i flera styrelser. De senaste fem åren har jag haft olika chefspositioner på IKEA och ansvarat för stora organisationer som varit under förändring. Ledarskap och kommunikation går hand i hand och i det gränslandet ligger mitt största intresse. Parallellt med jobbet har jag varit engagerad i olika samhällsfrågor i 20 år och haft lokala och nationella uppdrag för Moderaterna. 

Vad tror du blir ditt största bidrag till Aspektas kunder?

 –  Många företag och organisationer står inför stora förändringar inte minst utifrån de tekniska framsteg som sker med AI. Min erfarenhet från olika ledarroller har gett mig insyn i och förståelse för hur svåra dessa kan vara att kommunicera, både till kunder, medarbetare och andra intressenter. Här hoppas jag kunna vara ett stöd, oavsett om det handlar om att kommunicera i förändringsprocesser eller annan typ av rådgivning.