Varmt välkommen till Aspekta, Cornelia!

Varmt välkommen till Aspekta, Cornelia!

30 mars 2023 | Aspekta

Vem är Cornelia Rohlsson?

Närmast kommer jag från en mindre byrå som erbjöd tjänster inom varumärkes- och hållbarhetskommunikation. Innan jag började arbeta som konsult läste jag en kandidatexamen i statsvetenskap på högskolan i Halmstad och därefter en masterexamen i strategisk kommunikation på Lunds universitet.

Samhällsviktiga frågor är något jag länge har tyckt är spännande, och hållbarhet är något jag alltid haft ögonen lite extra på. Dels för att det intresserar mig, dels för att det är ett mycket viktigt verksamhetsfält. Min masteruppsats handlade om hållbarhetskommunikation och huruvida fossil reklam bör förbjudas i Sverige eller inte. Flera av uppsatsens respondenter ansåg att ett förbud var bra ur klimatsynpunkt, andra att det skulle vara ett hot mot det transparenta Sverige och den grundlagsskyddade yttrande- och pressfriheten. Spännande! I höstas valde jag även att gå en kurs för att bli certifierad hållbarhetsarkitekt. Kommunikation och hållbarhet är helt enkelt det jag vill jobba med. Utöver jobb och studier är jag en relativt lång, energisk, gitarrspelande och matälskande person från Bohuslän.

Varför sökte du dig till Aspekta?

Som ny i branschen var det viktigt för mig att hitta en arbetsplats med kollegor som stöttar och driver mig och som jag kan utvecklas tillsammans med. Aspekta har jag känt till länge. En hyllad byrå och ett välrenommerat företag som för mig är omtalat för sina kompetenta medarbetare. Det är en stabil, ledande PR-byrå med många år bakom sig, en bred kundkrets och medarbetare som trivs och stannar. Det var extremt tilltalande för mig.

Vad gör du helst en ledig dag?

Helst av allt vaknar jag av att min sambo har bryggt kaffe och ställt fram en stor frukost på bordet. Minst fyra olika smörgåspålägg ska finnas, annars är det inte en riktig frukost. Jag älskar naturen så förmiddagen får gärna bestå av en promenad eller löptur i skogen. Om frukosten inte tar för lång tid så är det alltid kul att hinna med lite golf efter skogsrundan, alternativt en stund i soffan med en bra deckare. Kvällen spenderar jag helst av allt med mina vänner som jag delar både mat- och vinintresse med. Någon gång under dagen hinner jag också gärna med några samtal hem till min familj i Uddevalla. Jag har tre systrar, så det kan ta sin tid…