Varmt välkommen Lydia – Aspektas nya praktikant!

Varmt välkommen Lydia – Aspektas nya praktikant!

26 april 2024 | Aspekta

Vem är Lydia Leander?
Mitt namn är Lydia och jag studerar för närvarande min fjärde termin på kandidatprogrammet i strategisk kommunikation vid Lunds universitet. Jag är ursprungligen från Stockholm och flyttade till Lund för en tid sen för att studera. Efter gymnasiet tog jag några sabbatsår som spenderades med att arbeta i matbutik, resa och hänga i stallet för att sedan leta mig ner till fina Lund.

Varför sökte du dig till Aspekta?
Ett naturlig led i mitt intresse för kommunikation var att påbörja studier inom området. Detta ledde mig till strategisk kommunikation och praktikmöjligheter, i samband med det upptäckte jag Aspekta som har bred kompetens inom flera kommunikationsområden. Jag ser praktiken på Aspekta som en möjlighet att förvärva nya kunskaper och prova på en framtida karriär inom strategisk kommunikation! Med Aspektas arbete inom en rad olika områden tillåts jag navigera och utforska möjligheter till fördjupning och framtida arbetsområden.

Vad har du fått göra hittills under din praktik?
Jag har redan fått vara en del i flertalet olika projekt med olika omfång. Jag har bland annat fått göra research till interna projekt för kunder och analysera årsredovisningar för att lämna synpunkter till utveckling. Uppgifterna kompletteras av att skriva LinkedIn-inlägg inför lansering av kommande projekt, delta under intervjuer och göra korrekturläsning. Jag har även fått möjlighet att närvara på olika seminarier och workshops, både interna och externa för att inhämta kunskap och utveckla mitt tänkande! 

Vad gör du helst en ledig dag?
Mina lediga dagar startar i princip uteslutande med en sovmorgon och en frukost i långsam takt framför en serie, eller om vädret tillåter, ute på innergården. Efter frukost eller lunch blir det ofta en promenad genom Botaniska trädgården i Lund som efterföljs av en fika. Mot kvällen brukar jag möta upp vänner för att laga en trevlig middag och spela sällskapsspel eller besöka någon nation tillsammans.