Varmt välkommen, Amanda Nilsson – vår nya medarbetare

Varmt välkommen, Amanda Nilsson – vår nya medarbetare

22 augusti 2022 | Aspekta

Vem är Amanda Nilsson?
Jag har nyligen tagit examen från mastersprogrammet i strategisk kommunikation på Lunds universitet. Med en kandidat i beteendevetenskap i bagaget har jag alltid vetat att jag vill arbeta med människor, interaktion och framför allt kommunikation. Därför har jag vid sidan om mina studier arbetat både som Marknadsassistent och Content Writer. Jag fastande snabbt för den variation som konsultrollen erbjuder i arbetet med olika branscher, projekt och företag.

Intresset blev så pass stort att jag även valde att skriva min masteruppsats om kommunikationskonsulter och hur de använder kommunikationsvetenskap i praktiken.

Varför sökte du dig till Aspekta? 
Aspekta tilltalade mig av fler olika anledningar, men framför allt var det den breda kompetens och erfarenhet som finns bland medarbetarna. Som nyexaminerad var det viktigt för mig att komma till en arbetsplats där jag kan ta del av olika erfarenheter och kunskaper inom kommunikation. En arbetsplats där det inte bara finns ett synsätt på kommunikation, utan en förståelse för kommunikationens strategiska roll i alla delar av en organisation.

Som juniorkonsult kommer jag att få arbeta inom alla Aspektas affärsområden, stötta kollegor i kunduppdrag och projekt, samt ta del av all den otroliga kunskap och erfarenhet som finns inom företaget.

Vad gör du helst en ledig dag?
En ledig dag startar jag helst med en inte allt för långdragen sovmorgon, eftersom jag gärna njuter av en härlig helgfrukost i flera timmar medan en TV-serie rullar i bakgrunden. Därefter bär det av på en utflykt av något slag, vilket kan vara att ta tåget över till Köpenhamn, en road trip genom Österlen eller besöka ett konstmuseum. På kvällen står en god middag, vänner och vin på agendan, något som gärna får sträcka sig långt ut på småtimmarna!