Snart dags för Folkemødet, danskarnas motsvarighet till Almedalen 

Snart dags för Folkemødet, danskarnas motsvarighet till Almedalen 

23 maj 2023 | Public Affairs

En intressant och relevant arena för oss som verkar i Sydsverige, är Folkemødet i pittoreska byn Allinge på Bornholm. Folkemødet är danskarnas motsvarighet till Almedalen och involverar beslutsfattare och organisationer som under tre dagar debatterar aktuella samhällsfrågor. I år startar Folkemødet torsdagen den 15 juni och pågår till lördagen den 17e.

Efter pandemiåren, har det danska intresset åter vaknat till liv och årets Folkemøde bjuder på ett brett och omfattande utbud av programpunkter, partiledartal och evenemang. Jämfört med Almedalsveckan är det ett folkligt arrangemang med ett högt tempo, och dagligen kan det vara upp till tre partiledartal. För att underlätta för besökaren delas Folkemødet in i olika temaområden som finns utplacerade i staden. Förra året samlades seminarierna och debatterna under de fem temaområdena grönt&globalt, lag&ordning, mat&åsikter, arbete&tillväxt samt liv&själ.

Aspekta deltar och bevakar Folkemødet årligen och har även gjort kunduppdrag på plats.    

– Folkemødet är en mycket intressant arena att lära känna den danska politiken och organisationerna samt att ta del av debatten kring Öresundsregionens olika frågor och samhällsutmaningar. Det är väl värt ett besök, säger Thomas Pålsson, partner och senior konsult på Aspekta.

Med goda färjeförbindelser mellan Ystad och Rönne på Bornholm, är det fullt möjligt att göra en dagsresa till Folkemødet i Allinge. Även Øresundsinstituttet arrangerar en dagsresa med start från Malmö. 

– Som traditionen sig bör, åker representanter från Aspekta också i år och vi välkomnar fler att följa med , avslutar Thomas.

Läs mer om Folkemødet här.

Bildkälla: https://folkemoedet.dk/kontakt/presse/
(PRESSEFOTO 1: Allinge Havn. Fotokredit: Pelle Rink )

Vill du veta mer? Kontakta någon av oss:

Thomas Pålsson

Thomas Pålsson

Konsult & partner

Åsa Väärälä

Åsa Väärälä

Konsult