Hög tid att sätta Almedalsveckan på agendan

Hög tid att sätta Almedalsveckan på agendan

9 februari 2024 | Public Affairs

Så här första veckan i februari kan Almedalsveckan 2024 kännas långt borta. Att prioritera andra frågor på ledningsgruppens- eller ens egna personliga agenda är därför inte så konstigt.

Vi på Aspekta vill ge er en knuff att göra frågan mer angelägen. Om ni vill knyta värdefulla kontakter, utveckla er affär, bredda perspektiven eller hålla er uppdaterade med det senaste inom olika samhällsfrågor? Då är det till Almedalsveckan ni ska åka. Det är den i särklass bästa arenan vi har i Sverige. 

Tvekar ni fortfarande att åka till Visby i juni? Vi ger er svaren på vanligt förekommande frågor.

Är det fortfarande relevant?
Almedalsveckan är unik och kan räkna sig som världens största demokratiska mötesplats för alla som vill diskutera samhällsfrågor. Under en koncentrerad tidsperiod har du tillgång till Sveriges maktelit med politiska företrädare, näringslivs- och påverkansprofiler som alla är samlade på en begränsad geografisk yta. 

Om ni förbereder och planerar er närvaro väl är er investering i tid och pengar något som skapar många mervärden och direkt affärsnytta. Det kan till och med bli er mest värdefulla arbetsvecka 2024.

Är det inte för urvattnat?
Att Almedalsveckan är för urvattnad, pågår för länge och förstör semestern, är andra påståenden vi möter. Det är därför glädjande nyheter att Almedalsveckan 2024 nu är med ett kortare format och pågår i fyra dagar i stället för en hel vecka. Almedalsveckan är dessutom tidigarelagd och genomförs direkt efter midsommar i vecka 24. Den invigs på måndagskvällen med tal i Almedalen, startar tisdagen den 25 och avslutas på fredagen den 28 juni.

Trenden med fler tematiserade arenor och fokusdagar på olika bransch- och sakfrågor verkar bestå.  Det gör att seminariearrangemangen ofta har de branschledande talespersonerna i panelen och att sakfrågorna debatteras i ett spetsigare format. Det innebär att du som besökare får ta del av de senaste rönen och de mest aktuella debatterna direkt på plats.

Om era planer är att arrangera seminarium finns det numera naturliga arenor som gör att ni hamnar i ett större sammanhang som bidrar till en ökad genomslagskraft.  Har ni planer på att medverka i andras paneler, är det hög tid att agera. Konkurrensen är hård, då det är fler som tänker som ni.

Är det inte bara dyrt och krävande?
Så som andra bolagsaktiviteter varierar den budget och engagemang som är möjlig att avsätta. Här behöver er ambitionsnivå linjera med ert övergripande syfte för er närvaro. Vad är det ni vill åstadkomma genom att vara där? Oavsett budget finns det många möjligheter att skapa en relevant och värdefull närvaro på ett både tids- och kostnadseffektivt sätt. Nyckeln till framgång är framförhållning och en proaktiv planering.

Ett annat sätt att hålla nere budgeten är att vara ute i god tid. Tillgång till resor, boende, lokaler och kringservice tjänar på att bokas i god tid.

Aspekta i Almedalen 2024
Vi på Aspekta kan, utan att vara blyga, kalla oss för experter på Almedalen. Efter 10 år med Öresundshuset och en årlig närvaro i drygt 20 år med olika kunduppdrag har vi många goda råd att ge. Oavsett er ambitionsnivå, kan vi på Aspekta bidra som strategiska bollplank, förbereda och skräddarsy er närvaro. Vi har också de rätta kontakterna och tillgång till trevliga miljöer för enskilda möten och mindre events.

Har ni inte möjlighet att åka själva? Då genomför vi även bevakningsuppdrag som innebär att ni blir helt uppdaterade om vad som händer under Almedalsveckan i en sak- eller branschfråga. 

Ska vi prata mer? Välkommen att kontakta oss. Vi delar gärna med oss av kunskap, idéer, inspiration och förslag på hur vi kan hjälpa just er.

 

Almedalsveckan 2023 i siffror

  • 32 000 unika besökare per dag.
  • Mer än 2 100 evenemang.
  • Drygt 1 200 arrangörer.
  • Hållbarhet var det hetaste ämnet följt av vård/omsorg samt klimat/miljö.
  • Fler än 4 900 medverkande i paneler och samtal (i det officiella programmet)
  • Över 600 evenemang med minst en namngiven politiker.
  • 93,2% av tillfrågade deltagare skulle rekommendera Almedalen till andra

(Fakta från www.almedalsveckan.info)

Almedalsveckan 2024
Almedalsveckan sker i år under vecka 24 med invigningstal måndagen den 24 juni. De partipolitiska dagarna startar tisdagen den 25 juni och pågår till och med fredagen den 28 juni. I och med det nya korta formatet sker det två partipolitiska tal dagligen, klockan 11 och klockan 19.

Den partipolitiska uppställningen är enligt följande schema:

Tisdagen 25 juni: Kl. 11 Sverigedemokraterna Kl. 19 Centerpartiet

Onsdagen 26 juni: Kl. 11 Miljöpartiet Kl. 19 Socialdemokraterna

Torsdagen 27 juni: Kl. 11 Moderaterna Kl. 19 Vänsterpartiet

Fredagen 28 juni: Kl. 11 Kristdemokraterna Kl. 19 Liberalerna

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta oss:

Åsa Väärälä

Åsa Väärälä

Konsult

Emil Eriksson

Emil Eriksson

Konsult och partner