Demokratiska samtalsarenor under förändring

Demokratiska samtalsarenor under förändring

8 juni 2022 | Public Affairs

Almedalsveckan har sedan länge varit ett självklart val för många aktörer och branscher att lyfta samhälleliga frågor i en större kontext. Det är en unik mötesplats då politiska företrädare, intresseorganisationer, näringsliv och andra aktörer träffas, samtalar och lär sig av varandra.

Almedalsveckan genomförs i år med en förkortad vecka och arrangemang genomförs under fem dagar, från söndagen den 3:e juli till och med torsdagen den 7:e. Det innebär att två partiledartal genomförs dagligen, klockan 11 och 19, förutom på den inledande och avslutande dagen då det endast sker ett tal.

Den rådande omvärldssituationen skapade initialt en stor osäkerhet hos många aktörer. Att medverka på Almedalen är ett åtagande, såväl monetärt som personellt, vilket föranledde att antalet anmälda arrangemang inledningsvis var färre än vanligt. Det har över tid blivit fler och i dag är strax över 1 450 arrangemang inlagda i det officiella programmet. Detta kan dock jämföras med Almedalens peak år 2017, då mer än 4 000 arrangemang genomfördes. 

Man ska däremot inte låta sig hindras av att det är färre arrangemang än tidigare år. De som anordnas är intressanta och relevanta samhällsfrågor. Utifrån olika branscher diskuteras bland annat en hållbar omställning, cirkulära affärsmodeller, digitalisering, innovationer och infrastrukturfrågor. Vi märker också utifrån förfrågningar att det är många organisationer och företag som är på plats under Almedalsveckan men som inte syns i kalendariet. Detta borgar för att en närvaro kan vara relevant för många, trots ett färre antal arrangemang.

Aspekta på plats 
Aspekta är givetvis på plats under Almedalsveckan. Både som företrädare för våra kunder men också för att bevaka och hålla oss ajour om vad som händer. Går ni i tankarna att närvara under Almedalsveckan och behöver stöd och hjälp med att skapa ett relevant program för er närvaro? Eller, vill ni bevaka en fråga, men kan inte själva vara där. Då kan Aspekta göra jobbet åt er!

Har ni planer på att åka till Almedalsveckan eller är nyfikna på vad en bevakning av en fråga innebär? Då välkomnar vi dig att höra av dig till oss, vi berättar gärna mer om våra olika erbjudanden.

 

Partiernas medverkan under Almedalsveckan

Söndag 3 juli 
Kl. 19 – Socialdemokraterna, Magdalena Andersson

Måndag 4 juli
Kl. 11 – Moderaterna, Ulf Kristersson
Kl. 19 – Vänsterpartiet, Nooshi Dadgostar

Tisdag 5 juli
Kl. 11 – Kristdemokraterna, Ebba Busch
Kl. 19 – Liberalerna, Johan Persson

Onsdag 6 juli
Kl. 11 – Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson
Kl. 19 – Centerpartiet, Annie Lööf

Torsdag 7 juli
Kl. 11 – Miljöpartiet, Per Bolund

För mer info
Almedalsveckans officiella program – https://almedalsveckan.info/program

  Vill du veta mer? Kontakta någon av oss:

  Åsa Väärälä

  Åsa Väärälä

  Konsult

  Thomas Pålsson

  Thomas Pålsson

  Konsult och partner