Dags att ta Public Affairs till en ny nivå

Dags att ta Public Affairs till en ny nivå

9 februari 2022 | Aspekta, Public Affairs

Så kom den efterlängtade dagen, restriktionerna kopplat till coronapandemin hävs och livet börjar återgå till det normala. Så även politiken. Vi förstår om din organisations engagemang i samhällsfrågor och Public Affairs har lagts lite i träda när frågeställningarna hamnat i skymundan av pandemin, samtidigt som arenor och forum för samtal varit otillgängliga. Vi ser att det har varit svårt att motivera påverkansarbete i era budgetar när det varit svårt att visa på konkret värde. På Aspekta tror vi att vändningen kommer nu.

2022 känns verkligen som året då allt startat på nytt, det är valår, politiken kommer att vara i fokus. Och så får vi ett kärt återseende – Almedalen är tillbaka i fysisk form.

Men ärligt talat – hur intressant har Almedalen varit de senaste åren fram till och under pandemin? Känslan är att samma frågor tar plats på de vanliga scenerna där det sitter personer i paneler som håller med varandra och pratar för en enig publik. Var är debatterna som skakar liv i detta forum? Om alla ändå är överens, varför ska man slösa sin tid och sina pengar på att vara närvarande där?

På Aspekta ser vi att det är dags för ett nytt grepp där din organisation på ett skarpare sätt kan äga och skapa debatt om just den eller de sakfrågor ni vill förändra. Vi kan visa att Public Affairs faktiskt skapar värde. Vi kan hjälpa ditt företag att ta ert påverkansarbete till en ny nivå.

Men, var ska man börja? Var plockar man upp tråden efter två år av omtumlande omvärldshändelser? Hur ska man veta var man ska lägga sitt fokus?

För att komma igång är det några frågor som är ytterst centrala:

 • Vilka sakfrågor är viktiga för oss?
  Har pandemin förändrat era prioriteringar eller har omvärldens fokus förflyttat sig sedan sist?
 • Vilka frågor kan vi påverka?
  Det är fler än du tror, på regional, nationell och internationell nivå.
 • Vilka arenor ska vi synas och höras på?
  Kanske är Almedalen inte rätt forum för er? Eller är det?
 • Hur får vi folk att lyssna?
  Hur skapar vi budskap som når ut? Hur får vi till intresseväckande debatter? Är det i enighet med andra vi skapar mest uppmärksamhet eller ska vi arbeta med ett bredare perspektiv? Finns det något mer intressant i oenighet?

Behöver din organisation hjälp att svara på dessa frågor? Eller är ni i behov av nya perspektiv? Aspekta har skräddarsytt en workshop där vi under några kärnfulla timmar delar med oss av insikter om nuläget i politiken och debatten och tillsammans kokar ner alla viktiga frågor till just din organisations fokusområde. Vi ser fram emot att höra av er!

  Vill du veta mer? Kontakta någon av oss:

  Thomas Pålsson

  Thomas Pålsson

  Konsult och partner

  Åsa Väärälä

  Åsa Väärälä

  Konsult