Arctic Paper breddar och ökar takten i IR-arbetet

Arctic Paper har rötterna i skogen med anor från 1740-talet. Koncernen, som äger tre pappersbruk i Sverige och Polen samt är majoritetsägare i Rottneros, såg ett behov av att öka synligheten och stärka positionerna på den finansiella marknaden. Arctic Paper är huvudnoterat på Warszawabörsen men handlas även i Stockholm, ett faktum som gör kommunikationen komplex, samtidigt som det ställs extra höga krav på tydlighet.

 Aspekta fick 2017 förtroendet att bistå med råd och operativt stöd kring den finansiella kommunikationen på den svenska marknaden och övergripande corporate communications. Under åren av samarbete har Arctic Paper tagit fram en helt ny strategi för breddning av verksamheten från dagens starka nischpositioner inom grafiska papper och massa till att växa inom förpackningar och grön energi. Förändringsarbetet har medfört ökad aktivitet på IR-området i form av medverkan på olika investerarträffar. 

”Vi har haft stor hjälp av Aspekta, med det tydliga resultatet att Arctic Paper har flyttat fram positionerna och blivit mer uppmärksammat. Jag uppskattar samarbetet med Aspekta, det är lätt att få hjälp och kloka råd, även på andra områden än finansiell kommunikation” 

– Kaj Hansson, CHRO och ansvarig för kommunikation på Arctic Paper