Aspekta tar in ny partner och rekryterar

Aspekta tar in ny partner och rekryterar

29 april 2024 | Aspekta

PR-konsultföretaget Aspekta i Malmö välkomnar Emil Eriksson som ny partner och delägare. Samtidigt stärker byrån upp erbjudandet inom finansiell kommunikation genom rekrytering av Hanna Hejde Svedman. 

– Emil går in som delägare i Aspekta som en del av vår strategi för att förnya och utveckla erbjudandet till våra kunder. Han har ett stort nätverk i regionen och spetskompetens inom både samhälle och politik samt erfarenhet av ledande roller både på chefs- och styrelsenivå, säger Linda Molin, vd på Aspekta.  

Emil Eriksson har arbetat på Aspekta i ett år och kommer innan dess från olika chefsroller inom IKEA, samt rollen som vice styrelseordförande i MKB Fastighets AB.   

– Att bli partner i Aspekta är ett enkelt beslut om man får frågan. Aspekta har en unik position i Öresundsregionen med verksamhet både på svenska och danska sidan. Mitt uppdrag blir primärt att stärka våra kunder i deras förståelse för samhällsfrågor, samt att hjälpa chefer, ledningsgrupper och styrelser att kommunicera i förändring utan att tappa förtroende internt och externt, säger Emil Eriksson.  

Hanna Hejde Svedman är konsult inom finansiell kommunikation och kommer senast från eget konsultbolag. Hon har tidigare arbetat med projektledning och kommunikationsrådgivning inom transaktioner, IR och årsredovisningar.   

– Vi är glada över att Hanna valt Aspekta och för oss var det självklart att välja henne. Hanna har den profil som vi och våra kunder behöver med en mix av kunskap inom transaktioner, IR och rådgivning till noterade bolag, säger Linda Molin, vd på Aspekta.  

Det känns helt rätt att bli en del av Aspekta och det engagerade team som står bakom verksamheten. Byrån har en särskild förmåga att kombinera kreativitet, engagemang och professionalism och jag ser fram emot att bygga vidare på Aspektas erbjudande inom finansiell kommunikation, IR och transaktioner, säger Hanna Hejde Svedman.  

För mer information, kontakta:

Linda Molin, vd Aspekta AB, 0709-94 75 11, linda.molin@aspekta.se

Emil Eriksson, konsult och partner, 0791-06 56 02, emil.eriksson@aspekta.se

Om EmilEriksson
Emil har en lång erfarenhet av samhällsfrågor i regionen. Han har haft både lokala och nationella uppdrag för Moderaterna i 20 år och har ett stort och brett kontaktnät inom politik och samhälle.  

Emil har också arbetat i olika chefspositioner inom IKEA, både som operativ chef och försäljningschef för IKEA:s digitala kundmöten. Tidigare har han bland annat varit PR-konsult, vd för ett litet konsultbolag och presstalesperson för IKEA. Emil har tidigare varit styrelseledamot i Malmö Universitet, Lunicore studentkonsult AB, Stiftelsen Bladins skolor samt MKB Fastighets AB.   

Om Hanna Hejde Svedman
Hanna är projektledare, strateg och kommunikationsrådgivare med huvudsakligt kompetensområde inom aktiemarknadskommunikation. Hanna har agerat projektledare och kommunikationsrådgivare vid börsintroduktioner, emissioner och transaktioner och även arbetat med produktioner av års- och hållbarhetsrapporter samt bistått bolag med löpande stöd inom Investor Relations.

Hanna kommer senast från arbetet som konsult i eget bolag. Tidigare arbetade Hanna som konsult inom Spotlight Group-koncernen på kommunikationsbyrån Shark Communication och innan dess på Sedermera Corporate Finance. 

 

 

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta oss:

Linda Molin

Linda Molin

VD och Partner

Emil Eriksson

Emil Eriksson

Konsult och partner