Aspekta rivstartar 2022 med två nyrekryteringar

Aspekta rivstartar 2022 med två nyrekryteringar

26 januari 2022 | Aspekta

Efter ett intensivt 2021 där vi ser stärkt efterfrågan på våra tjänster är vi mycket glada att inleda det nya året med att välkomna två nya kollegor. Sara Lindblad kommer in som rådgivare, skribent och projektledare specialiserad på hållbarhetsfrågor och Public Affairs och Frida Olsson kommer in som junior PR-konsult.

Vem är ni? 

Sara: Jag heter Sara och har arbetat i gränslandet mellan hållbarhet, politik och kommunikation de senaste 4 åren, senast på en PR-byrån i Stockholm. Dessförinnan var jag en kort sejour på Utrikesdepartementet där jag arbetade med internationell handelspolitik. Jag har en masterexamen inom internationellt företagande och politik från Copenhagen Business School, med inriktning mot hållbart företagande, samt en Bachelor i nationalekonomi med inriktning på hållbar naturresursförvaltning från Universitetet i Tromsö.

Frida: Mitt namn är Frida och jag har arbetat med just PR och digital kommunikation i cirka två år. Framför allt kommer min arbetslivserfarenhet från en roll som konsult på en PR-byrå i Göteborg där jag arbetade med ett brett spektrum av kunder i olika branscher. Jag har en kandidatexamen från Göteborgs Universitet med inriktning på PR och opinionsbildning.

Varför sökte ni er till Aspekta?

Sara: Jag har under några år följt Aspektas arbete i olika sammanhang och min bild är att jag på Aspekta kommer få arbeta med kompetenta kollegor samt samhällsviktiga och spännande frågeställningar för ett brett spektrum av branscher och företag. För mig är det viktigt att få jobba med stort förtroende, nära olika verksamheter och bidra till att de blir sina bästa versioner av sig själva, med kommunikation som både drivkraft och stöd. Och det är precis det som Aspekta gör!

Frida: Precis som Sara har även jag har haft span på Aspekta sedan ett bra tag tillbaka, och när flytten från Göteborg till Malmö blev ett faktum var det en självklarhet för mig att söka mig hit. Anledningarna bakom är flera – en bred och intressant kundportfölj, ett erbjudande som innebär en utmanande och meningsfull arbetsdag, men framför allt det faktum att det finns stor kompetens och erfarenhet bland kollegorna på Aspekta som jag ser fram emot att inspireras och lära av.

Vad gör ni helst en ledig dag?

Sara: En ledig dag packar jag, sambon och dottern in oss i bilen och åker på utflykt, gärna för att vandra i den vackra skånska naturen. Det är heller inte omöjligt att vi beger oss till en klätterhall eller ett crossfit-gym för lite träning. Avslutar såklart den lediga dagen med en god middag och ett glas gott vin till. Inte så komplicerat, helt enkelt!

Frida: Mitt recept på den perfekta lediga dagen inleds med en lång, god (kaffeintensiv) frukost. Addera någon slags aktivitet där kroppen får jobba lite, till exempel en lång löprunda, en cykeltur (inkl fikapaus) eller varför inte en volleybollmatch på Ribban? Det avslutas sedan med att laga en god middag, gärna länge och långsamt, i vänners eller familjens sällskap. 

Relaterade inlägg

Är du vår nästa stjärna?

Är du vår nästa stjärna?

Aspekta söker juniorkonsult   Vi söker dig som nyligen avslutat dina akademiska studier och som vill ge dig ut i arbetslivet och ta dig an rollen som juniorkonsult på en växande PR-byrå. Du bör vara en nyfiken och kreativ person som gärna arbetar i team, och som...

läs mer
Välkommen Thea Axelsson, Aspektas nya praktikant!

Välkommen Thea Axelsson, Aspektas nya praktikant!

  Vem är Thea Axelsson? Mitt namn är Thea Axelsson och jag studerar medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet på Jönköping University, med inriktning marknadskommunikation. Jag tar examen till sommaren och avslutar med verksamhetsförlagd utbildning här på...

läs mer